Vabimo vas na dogodek IT priložnosti v Moldaviji!

Na dogodku se nam bo pridružil g. Oleg ȚULEA, ambasador Moldavije, ki nam bo povedal, kako je ta država na vzhodu Evrope zmanjšala administrativne ovire za zaposlitev IT strokovnjakov iz tujine, kakšne dodatne ugodnosti imajo IT podjetja pri njih ter kakšne koristi jim to prinese. 

Moldavija ima izjemno nizke davke za IT podjetja (skupno samo 7% od celotnega prihodka podjetja, v to pa so vključeni tudi prispevki za delavce). Več o poslovnem sodelovanju med Slovenijo in Moldavijo pa nam bo povedal Anatolie Pirlii, IT&BPO Sektor Manager pri Moldavski investicijski agenciji.

Predstavil nam bo MOLDOVA IT PARK, ki so ga odprli na začetku letošnjega leta. Moldova IT park ponuja IT startupom virtualno podporno platformo. Z željo, da bi mlade spodbudili k pridobivanju znanja s področja IT in STEM (Science, Technology, Engineering, Mathematics), Moldavija ponuja kot 20 različnih izobraževalnih tečajev na teh področjih.

Dogodek je namenjen zaposlenim v IT sektorju, da razširijo svoja obzorja in izvedo nekaj novih, koristnih poslovnih informacij, predvsem pa vsem posameznikom, ki se zavedajo, da se lahko veliko naučimo s primeri iz prakse, pa četudi so ti primeri iz druge države – mogoče pa bomo lahko podobne novosti kmalu začeli uvajati tudi pri nas.

KDAJ: 16. november 2018 ob 9h

KJE: Ljubljanski univerzitetni inkubator, Vojkova 63, Ljubljana (konferenčna dvorana v drugem nadstropju)

Po predavanju sledijo vprašanja publike in pogostitev. 

Dogodek bo potekal v angleškem jeziku. 

Za prijavo prosimo izpolnite spodnji obrazec.